Praktiske informationer

Briller

Husk at medbringe dine briller.
Vi måler dine briller, hvis du er ny patient eller har fået nye briller siden sidste konsultation.

Ventetider i venteværelset

Patienter skal have foretaget vidt forskellige øjenundersøgelser og kommer derfor ikke nødvendigvis ind i den rækkefølge, de er ankommet.

Vi bestræber os på at holde den aftalte tid, men akutte patienter kan gøre at den aftalte tid forskydes.

Undersøgelsen af en patient kan også vise sig at være ekstra tidskrævende og måske kræve ekstra undersøgelser samme dag, og det kan forlænge ventetiden.

Pupiludvidende dråber

I mange tilfælde er det nødvendigt at dryppe med pupiludvidende dråber for at undersøge øjet grundigt. Man skal vente ca. 20 minutter på virkningen af dråberne. Synet kan hos nogle blive sløret, og det er da ikke forsvarligt at køre bil. Effekten af dråberne aftager efter 2-4 timer.

Til børn bruges en anden type øjendråber, der har både pupiludvidende og fokuseringsafslappende virkning. Disse dråber virker i op til 24 timer. Børn kan enten blive dryppet i klinikken eller få dråber med til drypning i hjemmet inden en aftalt konsultation. Børn skal vente mindst 30 minutter på virkning af dråberne.

Adgangsforhold og handicapforhold

Klinikken har handicapvenlig adgang. Klinikken er beliggende i stueplan uden trapper. Man kan køre i bil helt til indgang 7a.

Vi har kørestol, rollator og puslebord.

Parkering

På Diakonissestiftelsens parkeringspladsen er der 2 timers fri parkering. Husk p-skiven. Vi har hyppig kontrol af P-vagter fra CP-parkering!

De 8 p-pladser tættest på indkørslen fra Peter Bangs Vej er i visse tidsrum morgen og eftermiddag forbeholdt forældre til afsætning og hentning af børn i Louisegården. Det fremgår af skilte på stedet.

Hvis du parkerer på offentlig vej, er der 2 timers fri parkering i Frederiksbergs kommune, men du skal registrere dig allerede fra start i en parkerings-app på telefonen.  Der gælder således andre regler end i Københavns Kommune.

Offentligt transport

S-tog Linie C, Peter Bangs Vej Station 800 m.

Metro Linie 1 og 2, Fasanvej Station 500 m.

Bus 9A på Peter Bangs Vej

Bus 4A på Søndre Fasanvej

Sundhedskort

Husk at medbringe dit gule Sundhedskort (sygesikringsbevis) hver gang du kommer i klinikken – dit Sundhedskort (sygesikringsbevis) viser, at du er berettiget til at modtage gratis ydelser hos øjenlægen.

Afbud og udeblivelse

Afbud kan indtelefoneres på 3819 0064 eller på mail: afbud@okds.dk.

Ved udeblivelse uden afbud opkræves et gebyr på 200 kr. Dette er efter gældende overenskomst mellem Lægeforeningen og Danske Regioner.